IBM
P4070-005
IBM System z and zOS Fundamentals Mastery
|
Question:
1
|
Many
companies have very large groups of physical servers in a central location.
Which of the following describes those large groups of servers?
A.
IBM mainframes
B.
Remote distributed processing
C.
zBX
D.
Server farms
|
Answer: D
|
|
Question:
2
|
Which
of the following is the most common business application mainframe
workload?
A.
Batch and online transaction processing
B.
Printing and distribution processing
C.
Backup and archiving processing
D.
Restoration and recovery processing
|
Answer: A
|
|
Question:
3
|
In
addition to the z/OS and z/VM operating systems, which of the following
operating systems run on IBM System z excluding zBX?
A.
Windows, Linux on z, z/TPF
B.
AIX, z/VSE, Linux on z
C.
Windows , Linux on z, AIX
D.
z/VSE, Linux on z, z/TPF
|
Answer: D
|
|
Question:
4
|
Which
of the following describes the major difference between and FICON or ESCON
channels?
A.
ESCON channels are faster, FICON channels are slower
B.
ESCON channels use hard copper connections, FICON channels use fibre
connections
C.
ESCON channels are more secure than FICON channels
D.
FICON channels have higher capacity than ESCON channels
|
Answer: D
|
|
Question:
5
|
IBM
mainframe offers specialty processors (zIIP, zAAP, SAP and IFL). Which of the
following accurately describes a function of one of these specialty
processors?
A.
zAAP processors automatically turns off unnecessary computing components.
B.
IFL is used by a Linux LPAR or Linux on z/VM
C.
zIIP processors automatically run high priority jobs first
D.
SAP processors are specially tuned to run the SAP application suite
|
Answer: B
|
|
Question:
6
|
Which
of the following mainframe technologies requires a coupling facility?
A.
CTC ring
B.
Shared DASD
C.
Parallel Sysplex
D.
zAAP
|
Answer: C
|
|
Question:
7
|
Which
of the following can identify a base software component?
A.
Message format
B.
Software update list
C.
System log routing table descriptor
D.
Three characters in message identifier
|
Answer: D
|
|
Question:
8
|
A
system z architecture has two kinds of physical storage. There is central
storage and auxiliary storage. Access to central storage is _________.
A.
multi-synchronous
B.
asychronous
C.
synchronous
D.
duplexed
|
Answer: C
|
|
Question:
9
|
The
range of virtual addresses that z/OS can assign to a user or separately running
program is called a(n) ___________ space.
A.
Virtual
B.
Physical
C.
Address
D.
Mapping
|
Answer: C
|
|
Question:
10
|
The
subset of an address space’s pages in central storage at a given time is known
as the ________.
A.
Virtual set
B.
Address set
C.
Working set
D.
Central set
|
Answer: C
|


No comments:
Post a Comment